top of page

Hej!

Mats heter jag, en 55-årig sjubarnspappa. Jag bor på en gård strax utanför Helsingborg med min fru, fyra barn och många olika djur. Jag har 20 års erfarenhet som socionom och mitt hjärta har alltid slagit extra för det sociala arbetet, för människor och mjuka värden. 

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

Min historia

Jag har varit gift tre gånger och gått igenom två skilsmässor. Nu gift med min kära fru sedan 20 år tillbaka. Med henne har jag fyra barn. Tre tonåringar och en tre-åring.

Jag har en vuxen dotter och genom henne ett barnbarn. Två av mina barn har gått bort. En pojke i plötslig spädbarnsdöd när han var åtta månader och en flicka som avled i suicid när hon var 14 år.

Jag är uppväxt med knappa omständigheter i en familj med 5 storasystrar. Mina föräldrar skildes när jag var 10 och jag bodde med min mamma i ett höghus getto i Landskrona där vi barn sprang ute på nätterna och levde rövare. 

Idag bor jag med min familj på en gård med hästar, hundar och katter och marsvin. Jag har byggt upp ett finansföretag från grunden till en omsättning på 15 miljoner kr per år och har en vision om att alla människor ska kunna ha det gott både inombords och ekonomiskt.

Min levnadsbana har varit krokig och många gånger svår. På vägen har jag dock lärt mig mycket om livet, mig själv, människor och om livets olika processer.

Sören Kierkegaard_edited.jpg

"Om jag vill lyckas med att föra en människa mot ett bestämt mål måste jag först finna henne där hon är och börja just där. Den som inte kan det lurar sig själv när hon tror att hon kan hjälpa andra. För att hjälpa någon måste jag visserligen förstå mer än hon gör, men först och främst förstå det hon förstår."

Søren Kierkegaard

Jag tycker Kierkegaard uttrycker detta på ett bra sätt. I arbetet med samtal som grund vilar mitt förhållningssätt i tron på att individen har svaren inom sig. Experten på dig är du, inte jag. Min expertis är att sammanfatta och omformulera det centrala i det du uppfattar som problem för dig.Att spegla dig och dina tankar och göra dem tydliga för dig. Att gå nära och leda dig i rätt riktning.

Jag är socionom sedan 1998 med bred erfarenhet av de mest skiftande arbetsuppgifter inom området.

Min spetskompetens ligger dock i arbetet med att vägleda och handleda individer och grupper då min utbildning och mitt intresse är och har varit inom detta område. Därför har jag under tolv av mina verksamma år arbetat som handledare och kurator.

Med mig som vägledare kommer du alltså inte att få några svar som du inte redan har inom dig. Du kommer istället att få rätt frågor som leder till att du upptäcker dina egna svar vilket leder dina tankegångar på rätt spår.

bottom of page